Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de varkenspoulet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak de varkenspoulet op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin.
- Bak het varkenspoulet in 10 minuten gaar op laag vuur.
Hachee
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram varkenspoulet
- 1 rode ui (in halve ringen gesneden)
- 1 prei ( in halve ringen gesneden)
- 50 gra mboter
- 1 eetlepel bieslijk (fijn gesneden)
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel balsalmico
- 1 glas witte wijn
- Zout en peper
- Haal de varkenspoulet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit een braadpan en smelt de boter
- Breng de varkenspoulet op smaak doormiddel van zout en peper.
- Bak de varkenspoulet even aan.
- Voeg de uien en de prei toe en bak deze mee.
- Blus het geheel af met balsalmico en de witte wijn.
- Leg de deksel op de braadpan en laat het geheel 25 à 30 minuten stoven op laag vuur.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid varkensvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Varkensvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.