Categorieën
Varkenshiel
Op voorraad

Varkenshiel

1,43

Beschrijving

Bereidingswijze

Erwtensoep

Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 gram spliterwten
  • 200 gram ontbijtspek
  • 2 varkenshielen
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 3 aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 2 winterwortels
  • 1/2 knolselderij
  • Rookworst
  • roggebrood
  • 100 gram katenspek
  • zout en peper
  1. Haal de varkenshiel ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Breng de spliterwten, ontbuitspek en de 2 varkenshielen met 2 liter water aan de kook.
  3. Laat het geheel op laag vuur 10 minuten trekken.
  4. Was de prei en snijd de prei. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Snij de knoflook en Schil en snijd de wortels en knolselderij.
  5. Voeg de groeten toe aan de soep.
  6. Laat de soep 1,5 uur rustig koken. Roer er regelmatig doorheen.
  7. Verwarm de rookworst.
  8. Schep de varkenshielen en de spek uit de soep en gooi de varkenshielen weg.
  9. Snijd de spek en de rookworst en voeg deze toe aan de soep.
  10. Beleg het  roggebrood met de katenspek en serveer deze naast de soep.

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  varkensvlees  kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw varkensvlees kan  4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Varkensvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

De varkenshiel bevat geen allergenen.