Beschrijving
Bereidingswijze
Erwtensoep
Benodigdheden voor 4 personen
- 500 gram spliterwten
- 200 gram ontbijtspek
- 2 varkenshielen
- 1 prei
- 2 uien
- 3 aardappels
- 1 teentje knoflook
- 2 winterwortels
- 1/2 knolselderij
- Rookworst
- roggebrood
- 100 gram katenspek
- zout en peper
- Haal de varkenshiel ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Breng de spliterwten, ontbuitspek en de 2 varkenshielen met 2 liter water aan de kook.
- Laat het geheel op laag vuur 10 minuten trekken.
- Was de prei en snijd de prei. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Snij de knoflook en Schil en snijd de wortels en knolselderij.
- Voeg de groeten toe aan de soep.
- Laat de soep 1,5 uur rustig koken. Roer er regelmatig doorheen.
- Verwarm de rookworst.
- Schep de varkenshielen en de spek uit de soep en gooi de varkenshielen weg.
- Snijd de spek en de rookworst en voeg deze toe aan de soep.
- Beleg het roggebrood met de katenspek en serveer deze naast de soep.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid varkensvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Varkensvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.