Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de speklappen ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de grillpan.
- Bak de speklappen op hoog vuur Ā in 1 minuut aan beide zijde bruin.
- Gaar de speklappen in ongeveer 10 minuten op laag vuur. Draai de speklappen regelmatig om.
BBQ
- Haal deĀ speklappen ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed warm is.
- Rooster de speklappen 1 minuut aan beide zijde.
- Laat de speklappen 10 minuten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de speklap regelmatige om.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4Ā°C. BereidĀ Ā varkensvlees Ā kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4Ā°C.
Diepvries
Rauw varkensvleesĀ kan Ā 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18Ā°C. Vries het rauwĀ varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.Ā Ā Varkensvlees Ā wat al Ć©Ć©n keerĀ ontdooit is geweestĀ niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees datĀ u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.