Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal het varkensfiletlapje ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk het varkensfiletlapje in met olie.
- Bak het lapje in 1 minuut aan beide zijde bruin.
- Gaar het vlees nog 6 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat je het lapje regelmatig omdraait
BBQ
- Haal het varkensfiletlapje ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- Rooster het lapje in 1 minuut aan beide kanten.
- Leg het lapje aan de zijkant van de barbecue en laat het lapje 6 minuten garen. Zorg ervoor dat je het lapje regelmatig omdraait
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid varkensvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Varkensvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.