Rundvlees

Fam. Witteveen, Zeilberg

De koeien en kalveren op onze boerderij lopen veel buiten in grote weilanden in en rondom Deurne. Dit is niet alleen prachtig om te zien maar komt ook zeker de vleeskwaliteit ten goede! Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daarom hebben wij voor de fokkerij ook de beste dekstieren aangekocht. Een van onze stieren is zelfs kampioen jonge stieren geweest bij de vleesveekeuring in Enter!

Varkensvlees

Jeroen Kuijpers, Deurne

Jeroen Kuijpers is net als zijn vader Henk Kuijpers grootgebracht met de liefde voor mens en dier. Als kleine jongen opgegroeid tussen de dieren en heel nauw betrokken met alles wat het boerenleven hem biedt.

Hij werkt samen met een kleine coöperatie, de Heyde Hoeve. Dit zijn varkenshouders met een missie. De boeren van de Heyde Hoeve hebben de ambitie het allerlekkerste varkensvlees te leveren met de best mogelijke zorg voor dier en omgeving. Een aantal belangrijke punten waar zij aan voldoen zijn:

  • Meer ruimte voor de varkens
  • Meer daglicht
  • De biggetjes liggen langer bij de Zeug (moeder)
  • Dagelijkse verstrekking van ruwvoer
  • Veel speeltjes in de stal voor de varkens
  • Transparantie, eenieder kan gevraagd en ongevraagd komen kijken!
  • Meer intermusculaire vetten voor optimale smaak van het vlees.
  • Alle stallen zijn green-label
Kip

Gildehoen

De Gildehoen is een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. De Gildehoen kippen zijn plezierig opgegroeid zonder antibiotica. Met de Gildehoen koopt u een puur pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees. De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren. Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede.

Geitenkaasmakerij De Meibloem

In 1984 zijn John en Marjolein Nissen uit liefde voor de geiten gestart met geitenkaasmakerij De Meibloem. Ooit begonnen met één geit genaamd Els, maar door de toenemende vraag konden zij al snel uitbreiden. Uiteindelijk hielden zij 70 geiten, die zij overigens allemaal bij naam kenden!

Ook anno 2021 worden de geitenkazen op dezelfde ambachtelijke wijze gemaakt. Begin 2018 is dochter Winnie in het bedrijf gekomen. Nog altijd ligt de focus op het maken van exclusieve geitenkaasspecialiteiten in zonnebloemolie. De Meibloem heeft hier bewust voor gekozen om geen tot zéér weinig conserveringsmiddelen te hoeven gebruiken. De Campagnard en Campagnelle bevatten zelfs helemaal geen conserveringsmiddelen, nog kleur-, geur- en smaakstoffen!

Zuivel

Ambachtshoeve, Raamsdonksveer

Ambachtshoeve is een zuivelboerderij in hartje Brabant. Zuivel die ambachtelijk wordt gemaakt met de weide melk van hun eigen koeien. Ambachtshoeve levert o.a. melk, karnemelk, boter, kwark, yoghurt en vla voorzien van het keurmerk ‘Echte Boerderijzuivel’. Deze authentieke zuivel wordt zonder onnodige toevoegingen gemaakt van verse (weide)melk!

Ijs, hemelse modder & bavarois

De Veldweide, Sevenum

De Veldweide vindt u aan de Hees, tussen Sevenum en Kronenberg. De karakteristieke boerderij is in 1926 herbouwd, tegenover de inmiddels ruim honderd jaar oude schuur, waar de productieruimte en de boerderijwinkel zijn gevestigd.
De boerderij ligt aan het ‘Groot Veld’, een landschap van zeer vruchtbare akkers en weiden, dat al vele eeuwen geleden in cultuur is gebracht en waar u nog echt kunt genieten van de ruimte en de rust. ’s Zomers grazen hier de koeien in de wei en leggen zo de basis voor de productie van heerlijke melk van uitstekende kwaliteit.

Wijn

Kapèlkeshof

Wijndomein Kapelkeshof maakt sinds 2006 haar eigen wijnen. In hun wijngaard, die aan de golfbaan grenst, verbouwen zij twee witte druivenrassen, de Solaris en de Helios, en twee rode druivensoorten, de Cabernet Cortis en de Regent.

Rijpelaal Palingkwekerij en rokerij
Paling & zalm

Rijpelaal

Naast zijn varkenshouderij startte Johan Meulendijks een palingkwekerij op in een kleine uitbreiding die hij aan de varkenstallen bouwde op de Rijpelberg 10. Hij volgde hiervoor een opleiding vissteelt op de MAS in Helmond en borduurde daar met ‘gezond boeren verstand’ op voort met de bouw van zijn eerste kwekerij In deze eerste kwekerij leerde hij het paling kweken met vallen en opstaan.

Kersen

Kersengaerd Huijbers, Mierlo

Omdat Jos sowieso een echte kersenfreak is; een boomgaard gewoon een plaatje is om te zien en het mooi is om een stuk oude nostalgie te kunnen laten herleven, zijn Jos Huijbers en Lidy van de Ven gestart met een professionele kersenboomgaard. In 2009 zijn de eerste 500 bomen geplant en in 2010 zijn daar 1250 bomen aan toegevoegd. In 2011 is de boomgaard nog verder uitgebreid met 2000 bomen.
Er zijn daarbij extra veel bomen van het ras ‘Mierlose Zwarte’ geplant om aan de groeiende vraag naar hun eigen dorpskers te kunnen voldoen en er voor te zorgen, dat alle liefhebbers volop kirzestreuf kunnen bakken in het seizoen en voorraden kunnen aanleggen in de diepvries.

Van Enckevort aardbeien
Aardbeien

Van Enckevort, Kronenburg

Genieten van een bijzondere aardbei van de hoogste kwaliteit. Fris, zoet, sappig!
Zo duurzaam mogelijk telen, met respect voor mens en natuur. Dat is het uitgangspunt van Huub en Maria van Enckevort.

In 1936 bouwde Handrie van Enckevort (grootvader van Huub) een woonhuis in Kronenburg en startte met kippen en enkele akkerbouwgewassen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf uitgebreid met tuinbouwgewassen in de volle grond en bessen. In 1956 werd gestart met de aardbeiteelt 2,5 ha grond. Naast de teelt hield men zich bezig met het vermeerderen van aardbeiplanten. In de jaren 60 volgt opvolging in het bedrijf door zoon Hay. Hij bouwt het boerenbedrijf uit samen met vrouw Riek. Zij bouwde de eerste verwarmde kas met een oppervlakte van 1000 m2. In de jaren 70 komt zoon en huidige eigenaar Huub in het bedrijf. Hij heeft het bedrijf verder uitgebouwd naar 10.000m2 en geïnnoveerd. Sinds ’99 wordt er enkel nog gewerkt met trayplanten. In 2012 startte hij samen met zijn vrouw Maria als eerste Nederlanders met een nieuw aardbei-ras genaamd ‘Capri’.