Rundvlees

Fam. Witteveen, Zeilberg

De koeien en kalveren op onze boerderij lopen veel buiten in grote weilanden in en rondom Deurne. Dit is niet alleen prachtig om te zien maar komt ook zeker de vleeskwaliteit ten goede! Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daarom hebben wij voor de fokkerij ook de beste dekstieren aangekocht. Een van onze stieren is zelfs kampioen jonge stieren geweest bij de vleesveekeuring in Enter!

Kip

Hoeve Hoen

Hoeve Hoen is smakelijk en duurzaam kippenvlees. De kippen zijn van een langzaam groeiend ras en krijgen alle tijd en ruimte om rustig op te groeien. Samen met de beste zorg en aandacht op de boerderij, zorgt dit voor een smaakvol stuk kippenvlees. Hoeve Hoen is de smaak van vroeger in een modern jasje, met aandacht voor lekker samen genieten van kippenvlees.

Hoeve Hoen Kip:

  • Kan lekker scharrelen in onze ruime, moderne stallen met overdekte vrije uitloop
  • Is van en langzaam groeiend ras en heeft alle tijd om rustig op te groeien
  • Heeft genoeg afleiding met verschillende speeltjes, strobalen en stofbaden
  • Krijgt goede voeding; 70% granen en 100% plantaardig
  • Komt van lekker dichtbij

Geitenkaasmakerij De Meibloem

In 1984 zijn John en Marjolein Nissen uit liefde voor de geiten gestart met geitenkaasmakerij De Meibloem. Ooit begonnen met één geit genaamd Els, maar door de toenemende vraag konden zij al snel uitbreiden. Uiteindelijk hielden zij 70 geiten, die zij overigens allemaal bij naam kenden!

Ook anno 2021 worden de geitenkazen op dezelfde ambachtelijke wijze gemaakt. Begin 2018 is dochter Winnie in het bedrijf gekomen. Nog altijd ligt de focus op het maken van exclusieve geitenkaasspecialiteiten in zonnebloemolie. De Meibloem heeft hier bewust voor gekozen om geen tot zéér weinig conserveringsmiddelen te hoeven gebruiken. De Campagnard en Campagnelle bevatten zelfs helemaal geen conserveringsmiddelen, nog kleur-, geur- en smaakstoffen!

Zuivel

Ambachtshoeve, Raamsdonksveer

Ambachtshoeve is een zuivelboerderij in hartje Brabant. Zuivel die ambachtelijk wordt gemaakt met de weide melk van hun eigen koeien. Ambachtshoeve levert o.a. melk, karnemelk, boter, kwark, yoghurt en vla voorzien van het keurmerk ‘Echte Boerderijzuivel’. Deze authentieke zuivel wordt zonder onnodige toevoegingen gemaakt van verse (weide)melk!

Ijs, hemelse modder & bavarois

De Veldweide, Sevenum

De Veldweide vindt u aan de Hees, tussen Sevenum en Kronenberg. De karakteristieke boerderij is in 1926 herbouwd, tegenover de inmiddels ruim honderd jaar oude schuur, waar de productieruimte en de boerderijwinkel zijn gevestigd.
De boerderij ligt aan het ‘Groot Veld’, een landschap van zeer vruchtbare akkers en weiden, dat al vele eeuwen geleden in cultuur is gebracht en waar u nog echt kunt genieten van de ruimte en de rust. ’s Zomers grazen hier de koeien in de wei en leggen zo de basis voor de productie van heerlijke melk van uitstekende kwaliteit.

Wijn

Kapèlkeshof

Wijndomein Kapelkeshof maakt sinds 2006 haar eigen wijnen. In hun wijngaard, die aan de golfbaan grenst, verbouwen zij twee witte druivenrassen, de Solaris en de Helios, en twee rode druivensoorten, de Cabernet Cortis en de Regent.

Rijpelaal Palingkwekerij en rokerij
Paling & zalm

Rijpelaal

Naast zijn varkenshouderij startte Johan Meulendijks een palingkwekerij op in een kleine uitbreiding die hij aan de varkenstallen bouwde op de Rijpelberg 10. Hij volgde hiervoor een opleiding vissteelt op de MAS in Helmond en borduurde daar met ‘gezond boeren verstand’ op voort met de bouw van zijn eerste kwekerij In deze eerste kwekerij leerde hij het paling kweken met vallen en opstaan.

Kersen

Kersengaerd Huijbers, Mierlo

Omdat Jos sowieso een echte kersenfreak is; een boomgaard gewoon een plaatje is om te zien en het mooi is om een stuk oude nostalgie te kunnen laten herleven, zijn Jos Huijbers en Lidy van de Ven gestart met een professionele kersenboomgaard. In 2009 zijn de eerste 500 bomen geplant en in 2010 zijn daar 1250 bomen aan toegevoegd. In 2011 is de boomgaard nog verder uitgebreid met 2000 bomen.
Er zijn daarbij extra veel bomen van het ras ‘Mierlose Zwarte’ geplant om aan de groeiende vraag naar hun eigen dorpskers te kunnen voldoen en er voor te zorgen, dat alle liefhebbers volop kirzestreuf kunnen bakken in het seizoen en voorraden kunnen aanleggen in de diepvries.

Aardappelen

Verhoeven Milheeze

Heerlijke aardappelen komen uit Milheeze. Theo runt samen met zijn vrouw Mirjam en hun zoons het familiebedrijf.

Handje Gezond Am-erica
Blauwe bessen

Handje Gezond

Tussen Griendtsveen en America ligt de Blauwe bessen plantage Am-Erica van Willy en Lisette de Kleijne, ook wel bekend als Handje Gezond. In 2002 zijn ze gestart met het telen van blauwe bessen. Inmiddels is hun plantage uitgegroeid tot een areaal van ruim 30 hectare. In de zomermaanden worden de blauwe bessen geoogst. Tijdens deze maanden zijn de verse blauwe bessen volop verkrijgbaar. U kunt dan 7 dagen per week genieten van al het goede van de blauwe bes. Naast het telen van blauwe bessen maakt Handje Gezond ook verschillende blauwe bessen producten zoals jam, sap, ijs en andere lekkernijen. Voor meer informatie ga naar www.handjegezond.nl of www.facebook.nl/handjegezond.