De Klef Zuivel
Zuivel

De Klef Zuivel, Overloon

Het verhaal van onze boerderij begint in 1950, het jaar waarin Christ Cremers de boerderij gebouwd heeft en het “De Klef” noemde. Dat heeft hij gedaan aangezien de boerderij hoog ligt, en dat “De Klef” dialect is voor een terp. Bij De Klef bereiden ze de boerenzuivelproducten op dezelfde ambachtelijke manier zoals het vroeger ging, met heerlijke melk rechtstreeks van hun dames. Verser kan niet natuurlijk!

Het Spekrijt Deurne (Fam. Kuijpers)
Varkensvlees

Fam. Kuijpers, Deurne

Henk Kuijpers is een boer die wel heel dichtbij de natuur staat. Zijn liefde voor mens en dier draagt hij helemaal uit. Door die passie is hij heel nauw betrokken met alles wat het boerenleven hem biedt. Horry Gouvernante die pas enkele jaren van dichtbij alles heeft mogen zien en ervaren, van de boer en de stal. Door die blik als “leek” heeft zij kritische vragen gesteld maar heeft ook alles willen delen met eerst haar familie, vrienden en later op sociaal media. Samen vormen Henk en Horry een sterke combinatie en vullen elkaar goed aan.

Zij werken samen met een kleine coöperatie, de Heyde Hoeve. Dit zijn varkenshouders met een missie. De boeren van de Heyde Hoeve hebben de ambitie het allerlekkerste varkensvlees te leveren met de best mogelijke zorg voor dier en omgeving. Een aantal belangrijke punten waar zij aan voldoen zijn:

  • Meer ruimte voor de varkens
  • Meer daglicht
  • De biggetjes liggen langer bij de Zeug (moeder)
  • Dagelijkse verstrekking van ruwvoer
  • Veel speeltjes in de stal voor de varkens
  • Transparantie, een ieder kan gevraagd en ongevraagd komen kijken!
  • Meer intermusculaire vetten voor optimale smaak van het vlees.
  • Alle stallen zijn green-label
Rundvlees

Fam. Witteveen, Zeilberg

De koeien en kalveren op onze boerderij lopen veel buiten in grote weilanden in en rondom Deurne. Dit is niet alleen prachtig om te zien maar komt ook zeker de vleeskwaliteit ten goede! Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daarom hebben wij voor de fokkerij ook de beste dekstieren aangekocht. Een van onze stieren is zelfs kampioen jonge stieren geweest bij de vleesveekeuring in Enter!

Ijs, hemelse modder & bavarois

De Veldweide, Sevenum

De Veldweide vindt u aan de Hees, tussen Sevenum en Kronenberg. De karakteristieke boerderij is in 1926 herbouwd, tegenover de inmiddels ruim honderd jaar oude schuur, waar de productieruimte en de boerderijwinkel zijn gevestigd.
De boerderij ligt aan het ‘Groot Veld’, een landschap van zeer vruchtbare akkers en weiden, dat al vele eeuwen geleden in cultuur is gebracht en waar u nog echt kunt genieten van de ruimte en de rust. ’s Zomers grazen hier de koeien in de wei en leggen zo de basis voor de productie van heerlijke melk van uitstekende kwaliteit.

Wijn

Kapèlkeshof

Wijndomein Kapelkeshof maakt sinds 2006 haar eigen wijnen. In hun wijngaard, die aan de golfbaan grenst, verbouwen zij twee witte druivenrassen, de Solaris en de Helios, en twee rode druivensoorten, de Cabernet Cortis en de Regent.

Rijpelaal Palingkwekerij en rokerij
Paling & zalm

Rijpelaal

Naast zijn varkenshouderij startte Johan Meulendijks een palingkwekerij op in een kleine uitbreiding die hij aan de varkenstallen bouwde op de Rijpelberg 10. Hij volgde hiervoor een opleiding vissteelt op de MAS in Helmond en borduurde daar met ‘gezond boeren verstand’ op voort met de bouw van zijn eerste kwekerij In deze eerste kwekerij leerde hij het paling kweken met vallen en opstaan.

Kersen

Kersengaerd Huijbers, Mierlo

Omdat Jos sowieso een echte kersenfreak is; een boomgaard gewoon een plaatje is om te zien en het mooi is om een stuk oude nostalgie te kunnen laten herleven, zijn Jos Huijbers en Lidy van de Ven gestart met een professionele kersenboomgaard. In 2009 zijn de eerste 500 bomen geplant en in 2010 zijn daar 1250 bomen aan toegevoegd. In 2011 is de boomgaard nog verder uitgebreid met 2000 bomen.
Er zijn daarbij extra veel bomen van het ras ‘Mierlose Zwarte’ geplant om aan de groeiende vraag naar hun eigen dorpskers te kunnen voldoen en er voor te zorgen, dat alle liefhebbers volop kirzestreuf kunnen bakken in het seizoen en voorraden kunnen aanleggen in de diepvries.

Van Enckevort aardbeien
Aardbeien

Van Enckevort, Kronenburg

Genieten van een bijzondere aardbei van de hoogste kwaliteit. Fris, zoet, sappig!
Zo duurzaam mogelijk telen, met respect voor mens en natuur. Dat is het uitgangspunt van Huub en Maria van Enckevort.

In 1936 bouwde Handrie van Enckevort (grootvader van Huub) een woonhuis in Kronenburg en startte met kippen en enkele akkerbouwgewassen. Na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf uitgebreid met tuinbouwgewassen in de volle grond en bessen. In 1956 werd gestart met de aardbeiteelt 2,5 ha grond. Naast de teelt hield men zich bezig met het vermeerderen van aardbeiplanten. In de jaren 60 volgt opvolging in het bedrijf door zoon Hay. Hij bouwt het boerenbedrijf uit samen met vrouw Riek. Zij bouwde de eerste verwarmde kas met een oppervlakte van 1000 m2. In de jaren 70 komt zoon en huidige eigenaar Huub in het bedrijf. Hij heeft het bedrijf verder uitgebouwd naar 10.000m2 en geïnnoveerd. Sinds ’99 wordt er enkel nog gewerkt met trayplanten. In 2012 startte hij samen met zijn vrouw Maria als eerste Nederlanders met een nieuw aardbei-ras genaamd ‘Capri’.

Aardappelen

Verhoeven Milheeze

Heerlijke aardappelen komen uit Milheeze. Theo runt samen met zijn vrouw Mirjam en hun zoons het familiebedrijf.

Handje Gezond Am-erica
Blauwe bessen

Handje Gezond

Tussen Griendtsveen en America ligt de Blauwe bessen plantage Am-Erica van Willy en Lisette de Kleijne, ook wel bekend als Handje Gezond. In 2002 zijn ze gestart met het telen van blauwe bessen. Inmiddels is hun plantage uitgegroeid tot een areaal van ruim 30 hectare. In de zomermaanden worden de blauwe bessen geoogst. Tijdens deze maanden zijn de verse blauwe bessen volop verkrijgbaar. U kunt dan 7 dagen per week genieten van al het goede van de blauwe bes. Naast het telen van blauwe bessen maakt Handje Gezond ook verschillende blauwe bessen producten zoals jam, sap, ijs en andere lekkernijen. Voor meer informatie ga naar www.handjegezond.nl of www.facebook.nl/handjegezond.