Categorieën
Varkensfilet
Op voorraad

Varkensfilet

1,7929,80

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal het varkensfiletlapje ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de grillpan.
  3. Bestrijk het varkensfiletlapje in met olie.
  4. Bak het lapje in 1 minuut aan beide zijde bruin.
  5. Gaar het vlees nog  6 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat je het lapje regelmatig omdraait

BBQ

  1. Haal het varkensfiletlapje  ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
  2. Zorg dat de barbecue goed heet is.
  3. Rooster het lapje in 1 minuut aan beide kanten.
  4. Leg het lapje aan de zijkant van de barbecue en laat het lapje 6 minuten garen. Zorg ervoor dat je het lapje regelmatig omdraait.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  varkensvlees  kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw varkensvlees kan  4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Varkensvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.