Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de varkenssaucijsjes ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak de varkenssaucijsjes ongeveer in 1 minuut rondom bruin.
- Laat de varkenssaucijsjes op laag vuur 8 minuten garen. Draai de varkenssaucijsjes regelmatig om.
BBQ
- Haal de varkenssaucijsjes ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed warm is.
- Rooster de varkenssaucijsjes in ongeveer 1 minuut aan beide kanten.
- Leg de varkenssaucijsjes aan de zijkant van de barbecue een laat ze 8 minuten garen. Draai de varkenssaucijsjes regelmatig om.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid varkensvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Varkensvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.