Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de kipschnitzel ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de bakpan en smelt de boter of verhit de olie.
- Bak de kipschnitzel in 1 minuut aan beide zijde bruin op middel hoog vuur.
- Gaar de kipschnitzel op laag vuur in 12 minuten. Draai de kipschnitzel regelmatig om.
BBQ
- Haal de kipschnitzel ongeveer 1 uur van te uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- Rooster de kipschnitzel aan beide zijde in 1 minuut bruin.
- Leg de kipschnitzel aan de zijkant en gaar de kip in 12 minuten. Draai de kipschnitzel regelmatig om.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw kippenvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kippenvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw kippenvlees kan 8 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauwe kippenvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Kippenvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is