Beschrijving
Bereidingswijze
Braden
- Haal de Gildehoen ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven/bbq en braadslede voor op 225°C.
- Maak een mengsel van peper, zout en olijfolie en wrijf de gehele Gildehoen ermee in. Ook de binnenkant.
- Snijd 1 halve citroen doormidden en knijp de beide helften uit over de Gildehoen.
- Giet een scheut olie in de braadslede en leg de Gildehoen met de borstzijde op de braadslede.
- Verlaag de temperatuur van de oven/bbq naar 175 °C.
- Draai de Gildehoen na 20 minuten om.
- Laat de Gildehoen hierna nog 30 á 40 minuten garen. Bedruip de Gildehoen regelmatig met het braadvet.
- Controleer of de Gildehoen klaar is doormiddel van een vleesthermometer. Steek de vleesthermometer in het dikste deel. Als er roze vocht vrijkomt moet de Gildehoen nog terug in de oven. Als er bij de volgende controle helder vocht uit komt is de Gildehoen geheel gaar.
- Pak de Gildehoen in met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten. Dit optimaliseert de smaak van het vlees.
- U kunt van het overtollige braadvet nog een heerlijke jus maken doormiddel van wijn of bouillon toe te voegen.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw kippenvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kippenvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw kippenvlees kan 8 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauwe kippenvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Kippenvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.