Categorieën
Op voorraad

Oosterse kipfilet

1,55

De kipfilet is afkomstig van de borst van de Gildehoen. De Oosterse kipfilet is heerlijk gemarineerd met een Oosterse marinade.

Maak uw keuze

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de kipfilet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de bakpan en smelt de boter of verhit de olie.
  3. Bak de kipfilet in 1 minuut aan beide zijde bruin op middel hoog vuur.
  4. Gaar de kipfilet op laag vuur in 15 minuten. Draai de kipfilet regelmatig om.

BBQ

  1. Haal de kipfilet ongeveer 1 uur van te uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Zorg dat de barbecue goed heet is.
  3. Rooster de kip aan beide zijde in 1 minuut bruin.
  4. Leg de kipfilet aan de zijkant en gaar de kip in 15 minuten. Draai de kipfilet regelmatig om.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw kippenvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kippenvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw kippenvlees kan 8 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauwe kippenvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Kippenvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is

De oosterse kipfilet bevat geen allergenen.