Categorieën
Op voorraad

Drumsticks

1,10

De drumsticks zijn afkomstig van het onderste gedeelte van de onderpoot van de Gildehoen.

Maak uw keuze

Beschrijving

Bakken

  1. Haal de drumsticks ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
  3. Bak de drumsticks in ongeveer 1 minuut rondom bruin op middel hoog vuur.
  4. Leg de deksel op de pan en gaar de drumsticks 30 minuten op laag vuur. Draai de drumsticks regelmatig om. U kunt er eventueel een scheutje bouillon aan toevoegen.

Braden

  1. Haal de drumsticks ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Voorverwarm de oven voor op 200°C.
  3. Bestrijk de drumsticks met olie en strooi na u smaak zout of peper over de drumsticks.
  4. Pak een braadslee en leg daar de drumsticks in zet de braadslede in de oven en laat de drumsticks 45 minuten braden. Draai de drumsticks regelmatig om.

BBQ

  1. Haal de drumsticks ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Rooster de drumsticks in 1 minuut aan beide zijde.
  3. Leg de drumsticks aan de zijkant van de barbecue en gaar ze ongeveer 15 minuten. Draai de drumsticks regelmatig om.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw kippenvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kippenvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw kippenvlees kan 8 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauwe kippenvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Kippenvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is

 

De drumsticks bevatten geen allergenen.