Beschrijving
Bakken
- Haal de drumsticks ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak de drumsticks in ongeveer 1 minuut rondom bruin op middel hoog vuur.
- Leg de deksel op de pan en gaar de drumsticks 30 minuten op laag vuur. Draai de drumsticks regelmatig om. U kunt er eventueel een scheutje bouillon aan toevoegen.
Braden
- Haal de drumsticks ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Voorverwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de drumsticks met olie en strooi na u smaak zout of peper over de drumsticks.
- Pak een braadslee en leg daar de drumsticks in zet de braadslede in de oven en laat de drumsticks 45 minuten braden. Draai de drumsticks regelmatig om.
BBQ
- Haal de drumsticks ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Rooster de drumsticks in 1 minuut aan beide zijde.
- Leg de drumsticks aan de zijkant van de barbecue en gaar ze ongeveer 15 minuten. Draai de drumsticks regelmatig om.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw kippenvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kippenvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw kippenvlees kan 8 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauwe kippenvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Kippenvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is