Categorieën
Dikke platte rib
Op voorraad

Dikke platte rib

1,585,92

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de platte rib ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de grillpan.
  3. Bestrijk de platte rib  aan beide kanten in met olie.
  4. Bak de platte rib t in 1 minuut rondom bruin op middelhoog vuur.
  5. Gaar de platte rib in 12 minuten gaar op laag vuur. Draai de platte rib regelmatig om.
  6. Maak eventuele een heerlijke jus van het braadvet.

BBQ

  1. Haal de platte rib ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Zorg dat de barbecue goed heet is.
  3. Rooster de platte rib aan beide zijde in 1 minuut.
  4. Leg de platte rib aan de zijkant van de barbecue en laat het vlees 12 minuten garen. Draai de platte rib regelmatig om.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  varkensvlees  kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw varkensvlees kan  4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Varkensvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.