Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de platte rib ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk deĀ platte rib Ā aan beide kanten in met olie.
- Bak de platte rib t in 1 minuut rondom bruin op middelhoog vuur.
- Gaar de platte rib in 12 minuten gaar op laag vuur. Draai de platte rib regelmatig om.
- Maak eventuele een heerlijke jus van het braadvet.
BBQ
- Haal deĀ platte ribĀ ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- Rooster de platte rib aan beide zijde in 1 minuut.
- Leg deĀ platte ribĀ aan de zijkant van de barbecue en laat het vlees 12 minuten garen. Draai de platte rib regelmatig om.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  varkensvlees  kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan  4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Varkensvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees datĀ u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.