Categorieën
Halskotelet met been
Op voorraad

Halskotelet met been

1,98

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de halskotelet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de grillpan.
  3. Bestrijk de halskotelet aan beide kanten in met olie.
  4. Bak de halskarbonade in 1 minuut rondom bruin op middelhoog vuur.
  5. Gaar de halskotelet in 12 minuten gaar op laag vuur. Draai de halskotelet regelmatig om.
  6. Maak eventuele een heerlijke jus van het braadvet.

BBQ

  1. Haal de halskotelet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Zorg dat de barbecue goed heet is.
  3. Rooster de halskotelet aan beide zijde ongeveer 1 minuut.
  4. Leg de halskotelet aan de zijkant van de barbecue en laat het vlees 12 minuten garen. Draai de ribkotelet regelmatig om.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  varkensvlees  kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw varkensvlees kan  4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Varkensvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.