Categorieën
Varkensgehakt
Op voorraad

Varkensgehakt

1,636,50

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal het gehakt ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
  3. Bak het gehakt bruin in ongeveer 5 minuten.

Gehaktballen

  1. Haal het gehakt ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Vorm de gehaktballen uit het gehakt.
  3. Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
  4. Bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin.
  5. Nadat de gehaktballen bruin zijn gekleurd laat u zachtjes de gehaktballen garen op laag vuur in ongeveer 15 á 20 minuten. Draai de gehaktballen regelmatig om.

Hamburgers

  1. Haal het gehakt ongeveer uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Vul de hamburgervormer met het gehakt en druk er de hamburger vorm uit.
  3. Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
  4. Bak de hamburgers bruin op hoog vuur.
  5. Nadat de hamburgers bruin zijn laat u ze zachtjes garen voor ongeveer 4 minuten op beide zijde op laag vuur.

BBQ

  1. Haal het gehakt ongeveer uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Vul de hamburgervormer met het gehakt druk er de hamburger vorm uit.
  3. Bak de hamburgers 1 minuut boven heet vuur (midden barbecue).
  4. Verleg de hamburgers naar de zijkant van de barbecue en laat ze hier 8 minuten garen, draai tussendoor de hamburgers regelmatig om.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  varkensvlees  kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw varkensvlees kan  4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Varkensvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.

 

Het varkensgehakt bevat geen allergenen.