Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal het gehakt ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak het gehakt bruin in ongeveer 5 minuten.
Gehaktballen
- Haal het gehakt ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Vorm de gehaktballen uit het gehakt.
- Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin.
- Nadat de gehaktballen bruin zijn gekleurd laat u zachtjes de gehaktballen garen op laag vuur in ongeveer 15 á 20 minuten. Draai de gehaktballen regelmatig om.
Hamburgers
- Haal het gehakt ongeveer uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Vul de hamburgervormer met het gehakt en druk er de hamburger vorm uit.
- Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak de hamburgers bruin op hoog vuur.
- Nadat de hamburgers bruin zijn laat u ze zachtjes garen voor ongeveer 4 minuten op beide zijde op laag vuur.
BBQ
- Haal het gehakt ongeveer uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Vul de hamburgervormer met het gehakt druk er de hamburger vorm uit.
- Bak de hamburgers 1 minuut boven heet vuur (midden barbecue).
- Verleg de hamburgers naar de zijkant van de barbecue en laat ze hier 8 minuten garen, draai tussendoor de hamburgers regelmatig om.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid varkensvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Varkensvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.