Beschrijving
Bereidingswijze
BBQ
- Haal de rib Eye ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamer temperatuur kan komen.
- Verhit de barbecue.
- Leg de rib Eye direct op de barbecue en laat het vlees ongeveer 5 min per kant garen.
- Wikkel de rib Eye in met aluminiumfolie en laat het een paar minuten rusten. Dit optimaliseert de smaak van het vlees.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.