Beschrijving
Bereidingswijze
Braden
- Haal de ossenhaas ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
- Verhit de bakpan.
- Bestrijk de ossenhaas aan beide kant met olie en voeg kruiden toe na u smaak.
- Schroei de ossenhaas aan beide kanten dicht.
- Leg de ossenhaas in een braadsleeĀ en zet de ossenhaas in de oven.
- Laat de ossenhaas in de oven garen tot dat een kerntemperatuur vanĀ 50 Ć” 52Ā graden is bereikt.
Bakken
- Haal deĀ ossenhaas ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Snij de ossenhaas in lappen.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk de ossenhaas aan beide kant met olie.
- Als de grillpan goed heet is leg je deĀ ossenhaas in de pan.
- Bak deĀ ossenhaas ongeveer in 1 minuut bruin aan beide kanten en kruid deĀ ossenhaas na u smaak.
- Laat deĀ ossenhaasĀ op laag vuur rustigĀ garen voor ongeveer 3 minuten.
- Hierna kunt u eventueel deĀ ossenhaas met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.
BBQ
- Haal de ossenhaas ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
- Snij de ossenhaas in lappen.
- Zorg ervoor dat de barbecue goed warm is.
- Rooster de ossenhaas 1 minuut kort boven heet vuur (midden van de barbecue).
- Leg de ossenhaas aan de zijkant van de barbecue en laatĀ de ossenhaasĀ hier nog 3 minutenĀ rustig na garen (regelmatig omdraaien).
- Hierna kunt u eventueel de ossenhaas met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4Ā°C. BereidĀ Ā rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4Ā°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18Ā°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.Ā Rundvlees wat al Ć©Ć©n keerĀ ontdooit is geweestĀ niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees datĀ u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.