Categorieën
Runderhaas
Op voorraad

Runderhaas

10,13135,00

Beschrijving

Bereidingswijze

Braden

  1. Haal de ossenhaas ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Verhit de bakpan.
  4. Bestrijk de ossenhaas aan beide kant met olie en voeg kruiden toe na u smaak.
  5. Schroei de ossenhaas aan beide kanten dicht.
  6. Leg de ossenhaas in een braadslee en zet de ossenhaas in de oven.
  7. Laat de ossenhaas in de oven garen tot dat een kerntemperatuur van 50 á 52 graden is bereikt.

Bakken

  1. Haal de ossenhaas ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Snij de ossenhaas in lappen.
  3. Verhit de grillpan.
  4. Bestrijk de ossenhaas aan beide kant met olie.
  5. Als de grillpan goed heet is leg je de ossenhaas in de pan.
  6. Bak de ossenhaas ongeveer in 1 minuut bruin aan beide kanten en kruid de ossenhaas na u smaak.
  7. Laat de ossenhaas op laag vuur rustig garen voor ongeveer 3 minuten.
  8. Hierna kunt u eventueel de ossenhaas met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.

 

BBQ

  1. Haal de ossenhaas ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
  2. Snij de ossenhaas in lappen.
  3. Zorg ervoor dat de barbecue goed warm is.
  4. Rooster de ossenhaas 1 minuut kort boven heet vuur (midden van de barbecue).
  5. Leg de ossenhaas aan de zijkant van de barbecue en laat de ossenhaas hier nog 3 minuten  rustig na garen (regelmatig omdraaien).
  6. Hierna kunt u eventueel de ossenhaas met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.

 

De ossenhaas bevat geen allergenen.