Categorieën
Picanha
Op voorraad

Picanha

7,22289,00

Beschrijving

 

Bereidingswijze

Oven

  1. Haal de picanha ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Voorverwarm de oven op 200 °C.
  3. Leg de picanha in de braadslee met de vetlaag naar boven en zet hem voor 5 minuten in de oven.
  4. Draai de temperatuur terug naar 175 °C .
  5. Haal de picanha eruit als er een kerntemperatuur van 48 °C  is bereikt.
  6. Bedek de picanha met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.

 

Bakken

  1. Haal de picanha ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Leg het vlees met de vetlaag omhoog en snijd langs de draad plakken van 1 centimeter.
  3. Verhit een bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
  4. Kruid de picanha lappen na u smaak.
  5. Bak de picnaha lappen ongeveer in 1 minuut bruin aan beide kanten.
  6. Laat de picnaha lappen op laag vuur rustig garen voor ongeveer 3 minuten.

BBQ

  1. Haal de picnaha ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
  2. Zorg ervoor dat de barbecue goed warm mis.
  3. Leg de picnaha met de vetrand omhoog op de barbecue, als de picanha opzwelt moet hij omgedraaid worden (24 °C kerntemperatuur).
  4. Nadat u de picanha heeft omgedraaid zal het vlees gaan slinken.
  5. Haal de picanha van de barbecue als hij opnieuw is opgezwollen (48 °C kerntemperatuur).
  6. Bedek de picanha met aluminiumfolie en laat hem ongeveer 10 minuten rusten.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid   rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.