Beschrijving
Bereidingswijze
Oven
- Haal de picanha ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Voorverwarm de oven op 200 °C.
- Leg de picanha in de braadslee met de vetlaag naar boven en zet hem voor 5 minuten in de oven.
- Draai de temperatuur terug naar 175 °C .
- Haal de picanha eruit als er een kerntemperatuur van 48 °C is bereikt.
- Bedek de picanha met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.
Bakken
- Haal de picanha ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Leg het vlees met de vetlaag omhoog en snijd langs de draad plakken van 1 centimeter.
- Verhit een bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Kruid de picanha lappen na u smaak.
- Bak de picnaha lappen ongeveer in 1 minuut bruin aan beide kanten.
- Laat de picnaha lappen op laag vuur rustig garen voor ongeveer 3 minuten.
BBQ
- Haal de picnaha ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
- Zorg ervoor dat de barbecue goed warm mis.
- Leg de picnaha met de vetrand omhoog op de barbecue, als de picanha opzwelt moet hij omgedraaid worden (24 °C kerntemperatuur).
- Nadat u de picanha heeft omgedraaid zal het vlees gaan slinken.
- Haal de picanha van de barbecue als hij opnieuw is opgezwollen (48 °C kerntemperatuur).
- Bedek de picanha met aluminiumfolie en laat hem ongeveer 10 minuten rusten.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.