Beschrijving
Bereidingswijze
Stoven
- Haal de magere stooflappen ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de braadpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Breng de stooflappen op smaak doormiddel van peper en zout.
- Bak de stooflappen aan beide kanten mooi bruin in ongeveer 2 minuut.
- Blus de stooflappen af met kokend heet water zorg ervoor dat de stooflappen onder water staan.
- Voeg na u wens extra ingrediënten toe zoals; ui, knoflook, laurierblad, kruidnagel, rode wijn, bier of ontbijtkoek.
- Laat de stooflappen drie uur pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.