Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de gemarineerde speklap ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de grillpan
- Bak de speklappen op hoog vuur in 1 minuut aan beide zijde bruin.
- Gaar de speklappen in ongeveer 10 minuten op laag vuur. Draai de speklappen regelmatig om.
BBQ
- Haal de gemarineerde speklap ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed warm is.
- Rooster de speklap 1 minuut aan beide zijde.
- Laat de speklap 10 minuten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de speklap regelmatige om.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid varkensvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Varkensvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.