Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de hamlappen ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
- Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak de hamlappen in 2 minuten aan beide kanten bruin op middel hoog vuur.
- Gaar de hamlappen 15 minuten op laag vuur. Draai de hamlappen regelmatig om.
- Maak een jus van het braadvet en serveer deze over de hamlappen.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid varkensvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Varkensvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.