Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de kalfsoester ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk de kalfsoester aan beide kant met olie.
- Als de grillpan goed heet is legt u de kalfsoester in de pan.
- Bak de kalfsoester in ongeveer 1 minuut bruin aan beide kanten en kruid de kalfsoester na u smaak.
- Laat de kalfsoester op laag vuur rustig garen voor ongeveer 3 minuten (voor medium).
- Hierna kunt u eventueel de kalfsoester met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.
BBQ
- Haal de kalfsoester ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
- Zorg ervoor dat de barbecue goed warm is.
- Rooster de kalfsoester 1 minuut kort boven heet vuur (midden van de barbecue).
- Leg de kalfsoester aan de zijkant van de barbecue en laat de kalfsoester hier nog 3 minuten rustig na garen (regelmatig omdraaien).
- Hierna kunt u eventueel de kalfsoester met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw kalfsvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kalfsvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw kalfsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw kalfsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Kalfsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.