Categorieën
Kalfsoester
Op voorraad

Kalfsoester

4,9316,45

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de kalfsoester ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de grillpan.
  3. Bestrijk de kalfsoester aan beide kant met olie.
  4. Als de grillpan goed heet is legt u de kalfsoester in de pan.
  5. Bak de kalfsoester in ongeveer 1 minuut bruin aan beide kanten en kruid de kalfsoester na u smaak.
  6. Laat de kalfsoester  op laag vuur rustig garen voor ongeveer 3 minuten (voor medium).
  7. Hierna kunt u eventueel de kalfsoester met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.

BBQ

  1. Haal de kalfsoester ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
  2. Zorg ervoor dat de barbecue goed warm is.
  3. Rooster de kalfsoester 1 minuut kort boven heet vuur (midden van de barbecue).
  4. Leg de kalfsoester aan de zijkant van de barbecue en laat de kalfsoester hier nog 3 minuten  rustig na garen (regelmatig omdraaien).
  5. Hierna kunt u eventueel de kalfsoester met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw kalfsvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  kalfsvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw kalfsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw kalfsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Kalfsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.