Beschrijving
Bereidingswijze
Ossobuco
Benodigdheden voor 4 personen
- 2 kg kalfsschenkel
- 3 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram boter
- 3 uien in ringen gesneden
- 3 geraspte wortels
- 1 stengel bleekselderij in blokjes gesneden
- 1 liter gehakte tomaten
- 1 eetlepel tomaten puree
- 1/2 liter witte wijn
- 1/2 liter vleesbouillon
- zout en peper
- 1 geraspte schil van 1 citroen
- 30 gram peterselie
- 2 teentjes knoflook fijn geperst
- Haal de kalfsschenkels ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Bestrooi de kalfsschenkels met bloem, zout en peper.
- Verhit de braadpan en verhit de olijfolie.
- Als de olijfolie verhit is voegt u de boter toe.
- Bak de kalfsschenkels rondom burin op middel hoog vuur.
- Leg de kalfsschenkels op een schaal.
- In de braadpan fruit u de uien, de wortel en de selderij.
- Voeg hierna de tomaten, tomatenpuree, de wijn en de bouillon toe.
- Als de saus kookt voegt u de kalfsschenkels toe.
- Laat het geheel op laag vuur 1,5 á 2 uur sudderen.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw lamsvlees kan maximaal 3 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid lamsvlees kunt u maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw lamsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw lamsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Lamsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.