Categorieën
Kalfsschenkel
Op voorraad

Kalfsschenkel

6,13

Beschrijving

Bereidingswijze

Ossobuco

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 kg kalfsschenkel
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • 3 uien in ringen gesneden
  • 3 geraspte wortels
  • 1 stengel bleekselderij in blokjes gesneden
  • 1 liter gehakte tomaten
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 1/2 liter witte wijn
  • 1/2 liter vleesbouillon
  • zout en peper
  • 1 geraspte schil van 1 citroen
  • 30 gram peterselie
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  1. Haal de kalfsschenkels ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Bestrooi de kalfsschenkels met bloem, zout en peper.
  3. Verhit de braadpan en verhit de olijfolie.
  4. Als de olijfolie verhit is voegt u de boter toe.
  5. Bak de kalfsschenkels rondom burin op middel hoog vuur.
  6. Leg de kalfsschenkels op een schaal.
  7. In de braadpan fruit u de uien, de wortel en de selderij.
  8. Voeg hierna de tomaten, tomatenpuree, de wijn en de bouillon toe.
  9. Als de saus kookt voegt u de kalfsschenkels toe.
  10. Laat het geheel op laag vuur 1,5 á 2 uur sudderen.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw lamsvlees kan maximaal 3  dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid lamsvlees kunt u maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw lamsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw lamsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Lamsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

Voedingswaarde

Energie KJ ( kcal)
Vetten g (waarvan verzadigd g)
Koolhydraten g (waarvan suikers g)
Vezels g
Eiwitten g
Zout g