Zwiebelrostbraten

Klik op het ingredient om te bestellen

Na een dag flink skiën gaan Zwiebelrostbraten er altijd wel in. Heerlijk met spätzle of gebakken aardappeltjes. Volgens de Duitsers is het van oorsprong een Duits recept uit Schwaben, maar de Oostenrijkers spreken dit tegen; zwiebelrostbraten zijn Oostenrijks! Ach, wat maakt het eigenlijk uit Duits of Oostenrijks? Het smaakt heerlijk, en daarom het recept om lekker in de wintersportstemming te komen of te blijven!

Kruid het vlees met paprikapoeder, peper en zout en zet het weg.

Snij de uien in halve ringen. Doe de uienringen in een zak en voeg daar 2 tl paprikapoeder en 2 tl zout aan toe. Schud de zak goed door elkaar en voeg dan de bloem toe. Goed schudden en doe alles nu in een vergiet zodat je het overtollige bloem kwijt raakt. Verhit ondertussen een flinke hoeveelheid olie in een pan zodat je de uien kan frituren. Na ongeveer 2 minuten zijn de uienringen goudbruin. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Verhit de runderbouillon in een pan en voeg daar de ketchup, suiker en Worcestershire saus aan toe. Breng dit aan de kook en bind dit alles met bloem tot een saus. Het vlees aan een kant inkerven, bezouten en vervolgens in boter aanbraden (de ingekerfde kant als eerste). Elke kant ongeveer 2 minuten. Dan het vuur langzaam zachter zetten. Het vlees in aluminiumfolie inpakken en in de oven zetten op 90 graden. 15 minuten laten garen. Serveer het vlees met daarop de uienringen en wat saus. Lekker met gebakken aardappelen en ‘Krautsalat’!

 

Ga terug naar het overzicht