Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de runderschnitzels ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit een bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Breng de schnitzels op smaak doormiddel van zout en peper.
- Bak de schnitzels aan beide kanten tot dat ze een mooie bruine kleur krijgen (ongeveer 2 minuten) op middel hoog vuur.
BBQ
- Haal de runderschnitzels ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de barbecue.
- Breng de schnitzels op smaak doormiddel van zout en peper.
- Bak de schnitzels aan beide kanten tot dat ze een mooie bruine kleur krijgen (ongeveer 2 minuten).
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.