Recept door: 't Streeckhuys

Stoofvlees met speculaas & Peelreus

Klik op het ingredient om te bestellen

Dit stoofvlees is gemaakt met riblappen. Riblappen zijn de meest malse stukken stoofvlees en hebben de kortste bereidingstijd nodig. Riblappen zijn vetter dan sukade- en runderlappen. Maar dat heeft als voordeel dat er meer smaak aan zit. Het vet kun je eventueel later altijd wegsnijden, de smaak heb je dan wel te pakken!

1. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Bestrooi het vlees met de speculaaskruiden, zout en peper en bestrooi met de bloem.

2. Smelt de boter in een stoofpan. Braad het vlees bruin aan. Snijd intussen het spek in reepjes. Snipper de uien, pers de knoflook en snijd de geraspte winterpeen in plakjes. Schep het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet het spek met de ui en knoflook 4 minuten. Voeg de winterpeen toe en bak 2 minuten mee.

3. Doe het vlees terug in de pan. Schenk het bier en de fond langs de rand in de pan. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze samen met de laurierblaadjes toe. Verkruimel de ontbijtkoek grof boven de pan. Breng de stoof tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar.

Ga terug naar het overzicht