Categorieën
Riblap
Op voorraad

Riblap

8,9535,80

Runderriblap wordt gesneden uit de fijne rib. Fijne riblappen zijn de malste stooflappen van het rund.  Het gemarmerd vet bij de riblap zorgt voor een sappig stukje vlees.

Wissen

Beschrijving

Bereidingswijze

Braden

  1. Haal de riblappen ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de braadpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
  3. Braad de riblappen in 2 minuten aan beide zijde bruin op middelhoog vuur.
  4. Blus de riblappen af met kokend heet water. Zorg ervoor dat de riblappen helemaal onder water staan.
  5. Leg de deksel half op de braadpan en zet het vuur op de laagste stand.
  6. Laat de riblappen 2,5 uur braden op de laagste stand. Draai de riblappen regelmatig om.

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid   rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

De riblap bevat geen allergenen.