Beschrijving
Bereidingswijze
Braden
- Haal de riblappen ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de braadpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Braad de riblappen in 2 minuten aan beide zijde bruin op middelhoog vuur.
- Blus de riblappen af met kokend heet water. Zorg ervoor dat de riblappen helemaal onder water staan.
- Leg de deksel half op de braadpan en zet het vuur op de laagste stand.
- Laat de riblappen 2,5 uur braden op de laagste stand. Draai de riblappen regelmatig om.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.