Onze boeren - Pagina 2 van 4 - 't Streeckhuys
Diverse groenten

De Reijse Heerlijckheid

Frank is jaren geleden begonnen met de specialisatie in prei, dit is dan ook jarenlang onze hoofdteelt geweest. Anno 2013 hebben we besloten om het roer om te gooien en geïnteresseerden te laten zien hoe vollegrondsgroente verbouwd/geoogst worden.
Dus hebben we een breed assortiment groente geplant en daarnaast een winkeltje gecreëerd waarin wij onze producten maar ook producten van andere telers in de streek verkopen.

Veel van onze groente kunt U zien op de aangrenzende velden rondom ons bedrijf.

Paddestoelen & Champignons

Paddestoelenkwekerij Mariëlle van Lieshout

Sinds 1981 worden er bij het Liesselse familiebedrijf diverse soorten paddenstoelen gekweekt.

Tot 2015 waren de witte champignons het belangrijkste binnen het bedrijf, nu  ligt de focus op oesterzwammen. De oesterzwammen groeien op een pakket van stro. Ze worden handmatig geoogst als de trossen zijn volgroeid. Het stropakket waarop ze groeien is een zeer verantwoorde groeibodem. Het is 100% natuurlijk en geeft de oesterzwam zijn specifieke vleesachtige smaak.

Recepten kunnen je vinden op www.oesterzwammen.nl

De kwaliteit van het product en de service naar de klant staan bij ons hoog in het vaandel, we gaan graag gewaardeerde relaties aan.

Appels & Peren

Appelboer Jurrius

Fruitteler Rik Jurrius:

Het hele jaar door span ik me met veel plezier in om u weer prachtige appels en peren aan te kunnen bieden. En niet voor niets, want eens een Jurrius-appel, altijd een Jurrius-appel. En zoals onze klanten zeggen:

Dè proef de gewoon. Echt woar!”

De appels en peren uit onze boomgaard in Helmond gaan na de oogst direct in onze moderne koelschuur. Zo kunnen we ze onder de beste omstandigheden bewaren en blijven ze vers en goed van smaak.

Bijzondere groenten

Bijzonder Brabants

Alle groenten die boer Henk aanbiedt worden geteeld op het erf van Boerderij De Breemortel. Op boerderij De Breemortel gaat Henk op een verantwoorde manier authentieke groenten telen in de open lucht.
Henk is zelf opgegroeid op een boerderij. Hij genoot als klein kind al van het werken in de moestuin en het genieten van heerlijke verse groenten op het bord.
In mei 2014 is Henk gestart met Bijzonder Brabants. Mensen onvergetelijke groenten laten beleven is zijn passie.

Eieren

Van der Vrande

Onze eieren komen uit Milheeze. Frank en Ingrid van der Vrande zorgen ervoor dat wij elke dag verse eieren kunnen bieden.

Kaas & zuivel

‘t Kranenbroeks Kaasboerderijke

‘t Kranenbroeks Kaasboerderijke is een echt familiebedijf waar sinds 1979 de lekkerste ambachtelijke boerenkaas en boerenzuivel worden gemaakt.
In de zomermaanden grazen de koeien rond hun boerderij. Zij zorgen voor onze kaas en zuivel.

Mozzarella

Fam. Vogels, Zeilberg

Onze mozzarella komt van Deurnes grondgebied. De buffels van familie Vogels grazen in de Zeilberg. Hun melk wordt gebruikt om de lekkerste mozzarella te kunnen maken, die wij natuurlijk super vers kunnen aanbieden.

Zoete maïs & peultjes

Fam. Swinkels, Ijsselsteijn