Categorieën
Zwam Worstenbroodje
Op voorraad

Zwam Worstenbroodje

1,85 per stuk

Beschrijving

Worstenbroodje heeft sporen verdiend in Deurne
Het Deurnese Beckers zorgde er eind jaren 80 voor dat in heel Nederland Brabantse Worstenbroodjes gegeten konden worden. Nu ongeveer 30 jaar later, is het tijd voor een nieuw worstenbroodje, vanzelfsprekend afkomstig uit de geboorteplaats van het allereerste worstenbroodje: Deurne. Vier Deurnese familiebedrijven hebben samen het Zwam Worstenbroodje ontwikkeld. De worst van dit speciale broodje bestaat voor 50% uit oesterzwammen, hiermee wordt ingespeeld op de trend om minder vlees te eten. Voor het broodje wordt deeg gebruikt op basis van volkorenmeel met zonnebloempitten en tarwevezels. De makers zijn trots op hun nieuw, uniek worstenbroodje met minder koolhydraten, calorieën, vet en zout ten opzichte van het traditionele exemplaar. Het Zwam Worstenbroodje werd ontwikkeld door Van Lieshout Oesterzwammenkwekerij, Kuijpers Farmers, ’t Streeckhuys en Bakkerij Vedder.

 

Publieksprijs Worstenbroodje van de toekomst
De provincie Brabant is al het hele jaar Europese Regio van de Gastronomie, onder het motto ‘Brabant celebrates food’ zijn in de hele provincie activiteiten ontplooid. In dit kader heeft Grand Theatre Boekhandel Breda het initiatief genomen de verkiezing van het Worstenbroodje van de Toekomst te organiseren. Brabantse professionals en amateurs zijn uitgedaagd mee te denken over een nieuwe variant van deze Brabantse populaire lekkernij. De Deurnese ondernemers die samen het innovatieve Zwam Worstenbroodje ontwikkelden, werden beloond met de publieksprijs. De vakjury beoordeelde onder meer op duurzaamheid, creativiteit en vooruitstrevendheid en vond de Deurnese inzending een prachtig voorbeeld van co-creatie.