Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de varkenshaas 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk de varkenshaas met olie.
- Bak de varkenshaas in 1 minuut rondom bruin.
- Gaar de varkenshaas in 15 minuten op laag vuur. Draai de varkenshaas regelmatig om.
- Haal de varkenshaas uit de grillpan en maak hem op smaak doormiddel van zout en peper.
- Wikkel de varkenshaas in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten, dit optimaliseert de smaak van het vlees.
BBQ
- Haal de varkenshaas 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- Rooster de varkenshaas in ongeveer 1 minuut aan beide zijde.
- Leg de varkenshaas aan de zijkant van de barbecue en laat hem 15 minuten garen. Draai de varkenshaas regelmatig om.
- Haal de varkenshaas van de barbecue en wikkel het vlees in met aluminiumfolie en laat hem 5 minuten rusten, dit optimaliseert de smaak van het vlees.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid varkensvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Varkensvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.