Categorieën
Varkenshaas
Op voorraad

Varkenshaas

7,66

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de varkenshaas 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de grillpan.
  3. Bestrijk de varkenshaas met olie.
  4. Bak de varkenshaas in 1 minuut rondom bruin.
  5. Gaar de varkenshaas in 15 minuten op laag vuur. Draai de varkenshaas regelmatig om.
  6. Haal de varkenshaas uit de grillpan en maak hem op smaak doormiddel van zout en peper.
  7. Wikkel de varkenshaas in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten, dit optimaliseert de smaak van het vlees.

BBQ

  1. Haal de varkenshaas 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Zorg dat de barbecue goed heet is.
  3. Rooster de varkenshaas in ongeveer 1 minuut aan beide zijde.
  4. Leg de varkenshaas aan de zijkant van de barbecue en laat hem 15 minuten garen. Draai de varkenshaas regelmatig om.
  5. Haal de varkenshaas van de barbecue en wikkel het vlees in met aluminiumfolie en laat hem 5 minuten rusten, dit optimaliseert de smaak van het vlees.

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  varkensvlees  kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw varkensvlees kan  4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Varkensvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.