Categorieën
Souvlaki
Op voorraad

Souvlaki

1,85

Souvlaki is een doorregen varkensfilet lapje met souvlaki kruiden en een tomatenmarinade. Souvlaki is een typische stukje vlees uit Griekeland.

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de souvlaki ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de grillpan.
  3. Bestrijk de souvlaki in met olie.
  4. Bak de souvlaki in 1 minuut aan beide zijde bruin.
  5. Gaar het vlees nog  6 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat u het vlees regelmatig omdraait

BBQ

  1. Haal de  souvlaki ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
  2. Zorg dat de barbecue goed heet is.
  3. Rooster de souvlaki in 1 minuut aan beide kanten.
  4. Leg de souvlaki aan de zijkant van de barbecue en laat het vlees  6 minuten garen. Zorg ervoor dat u het vlees regelmatig omdraait.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  varkensvlees  kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw varkensvlees kan  4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Varkensvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is

Souvlaki bevat gluten, soja en selderij.