Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de runderrollade ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de braadpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak de rollade aan alle zijde bruin op hoog vuur.
- Als alle zijde bruin zijn voeg je vocht toe zoals bouillon, water of wijn en laat je het vlees op laag vuur 35 á 45 minuten garen met de deksel op de pan. Draai de rollade regelmatig om.
- Bedek de rollade met aluminiumfolie en laat de rollade 10 minuten rusten.
Braden
- Haal de runderrollade ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
- Leg twee klontjes boter in de braadslee en zet de braadslee in de oven.
- Berekenen de bereidingstijd van de rollade door deze formules. Rood = 2 x de hoogte in cm + 5 minuten. Rose= 4 x de hoogte in cm + 5 minuten. Gaar = 7 x de hoogte in cm + 15 minuten. Het getal wat uit de formule komt is het aantal minuten dat de rollade in de oven moet.
- Breng de runderrollade op smaak doormiddel van zout en peper. (bij gekruide rollade is dit niet meer nodig!)
- Leg de runderrollade in de braadslee en giet met een lepel met een lange steel de gesmolten boter over het vlees. Herhaal dit elke 10 á 15 minuten.
- Draai de thermostaat voor het braden van rood vlees na 15 á 20 minuten naar 160 á 180 °C. Voor rose vlees na 15 á 20 minuten naar 180 á 200°C. Voor vlees dat gaar moet worden na 25 á 30 minuten naar 180 á 200 °C.
- Bedek de rollade met aluminiumfolie en laat hem nog 10 minuten rusten.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Allergenen: eiwit, melk, noten