Categorieën
Kalfspoulet
Op voorraad

Kalfspoulet

4,3817,50

Beschrijving

Bereidingswijze

Hachee

Benodigdheden voor 500 gram Kalfspoulet

  • 500 gram rode ui in schijfjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 1 fles rode wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper
  • Zout
  1. Haal de kalfspoulet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Haal de kalfspoulet door de bloem.
  3. Verhit de stoofpan en bak ze mooi bruin.
  4. Voeg de uien toe en verhit ze.
  5. Voeg de bloem toe, zorg ervoor dat je goed blijft roeren anders gaat de bloem klonteren.
  6. Voeg de kruidnagel en laurierblaadjes toe.
  7. Giet de rode wijn erbij en laat het op laag vuur ongeveer 3 uur trekken.
  8. Voeg na u smaak zout of peper toe.

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw kalfsvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  kalfsvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw kalfsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw kalfsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Kalfsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Voedingswaarde

Energie KJ ( kcal)
Vetten g (waarvan verzadigd g)
Koolhydraten g (waarvan suikers g)
Vezels g
Eiwitten g
Zout g