Beschrijving
Bereidingswijze
Hachee
Benodigdheden voor 500 gram Kalfspoulet
- 500 gram rode ui in schijfjes gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 1 fles rode wijn
- 1 eetlepel bloem
- Peper
- Zout
- Haal de kalfspoulet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Haal de kalfspoulet door de bloem.
- Verhit de stoofpan en bak ze mooi bruin.
- Voeg de uien toe en verhit ze.
- Voeg de bloem toe, zorg ervoor dat je goed blijft roeren anders gaat de bloem klonteren.
- Voeg de kruidnagel en laurierblaadjes toe.
- Giet de rode wijn erbij en laat het op laag vuur ongeveer 3 uur trekken.
- Voeg na u smaak zout of peper toe.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw kalfsvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kalfsvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw kalfsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw kalfsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Kalfsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.