Recept door: Lekker eten met Linda

Witlof-ovenschotel

Klik op het ingredient om te bestellen

  1. Was en schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappel af in een vergiet en laat hierin uitdampen. Verwarm de pan van de aardappelen met een klein scheutje melk en een klontje boter. Doe de aardappelen terug in de pan en stamp tot een puree. Maak de puree droger dan normaal. De witlof kan nog wat vocht afgeven dus de puree zal smeuïg genoeg zijn.
  2. Was de stronken witlof, snijd doormidden en verwijde de harde kern. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de witlofschuitjes 5 minuten. Haal uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Leg een plakje ontbijtspek op een bord, zet een witlofschuitje erop, leg een plakje brie erop en vouw het plakje spek om de witlof. Herhaal dit met de rest van de witlof.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel de aardappelpuree over de bodem. Leg de 8 gevulde witlofschuitjes op de puree. Zet 15 – 20 minuten in de oven totdat de brie gesmolten is en de spek bruin kleurt. Giet een beetje honing over de witlof tijdens het serveren.
Ga terug naar het overzicht