Recept door: 't Streeckhuys

Gevulde flespompoen met gehakt & spinazie

Klik op het ingredient om te bestellen

  • 1 flespompoen
  • 3 Op Hete Kolen burgers
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram crème fraiche
  • 150 gram parmigiano reggiano
  • 1 rode ui
  • 1 bolletje solo knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • zout & peper

Zodra de blaadjes van de bomen vallen, krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten! Deze gevulde flespompoen smaakt niet alleen heerlijk maar ziet er ook prachtig uit op tafel! De schil kun je gewoon eten. We gebruiken in dit recept Op Hete Kolen burgers omdat deze 100% runderburgers al heerlijk gekruid zijn. Je kunt ze ook vervangen voor 1 pond rundergehakt.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitten. Bestrijk de pompoenen zonnebloemolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de pompoenen in een ovenschaal. Bak de pompoen 30 minuten in het midden van de oven.
  3. Maak ondertussen de vulling. Snipper de ui, ris de blaadjes van de kruiden en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een grote hapjespan op middelhoge vuur en fruit de ui, tijm en rozemarijn 5 minuten totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut door.
  4. Voeg de Op Hete Kolen burgers toe en bak deze rul totdat het gehakt bijna gaar is. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatste de crème fraiche toe. Haal van de warmtebron.
  5. Haal de pompoen helften uit de oven en hol ze nog een beetje verder uit. Snijd deze pompoenstukken wat kleiner en voeg ze toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door elkaar en vul de pompoenhelften met het mengsel. Rasp de parmigiano reggiano eroverheen en zet het daarna nog 10 á 15 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

 

Ga terug naar het overzicht