Steak salade

Klik op het ingredient om te bestellen

  1. Zet de biefstuk 30 minuten voordat je gaat beginnen uit de koelkast, om hem op temperatuur te laten komen.
  2. Snijd ondertussen de ui in ringen. Bestrijk elke kant lichtjes met olijfolie. Snijd de honingtomaatjes doormidden.
  3. Maak de dressing: Klop in een middelgrote kom of grote maatbeker de balsamico, 3 el. olijfolie, Dijon, honing, zout en peper door elkaar.
  4. Bak de biefstuk en ui: Verhit de grill op middelhoog vuur of leg hem op de BBQ. Grill of braad de ui en biefstuk, tot de biefstuk medium-rare is en de ui aan beide kanten verkoold is – 3 tot 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
  5. Leg de biefstuk op een snijplank en laat minimaal 5 minuten rusten.
  6. Doe de slamix, gehalveerde tomaten, de helft van de kaas en de gegrilde uien in een grote kom.
  7. Voeg de dressing toe. Verdeel de salade over afzonderlijke borden, of leg ze in het midden van een grote serveerschaal.

  8. Snijd de biefstuk HEEL dun. Serveer op of naast de salade. Strooi de resterende blauwe kaas erover. Genieten!
Ga terug naar het overzicht