Steak salade
Klik op het ingredient om te bestellen
- 4 x 200 gram Black Garlic Steak
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 1 rode ui
- 400 gram honingtomaatjes
- 2 x 150 gemengde sla
- 400 gram verkruimelde Kornblume blauw bio
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 theelepel Dijon-mosterd
- 1 theelepel honing
- Grof zeezout
- Gemalen zwarte peper

- Zet de biefstuk 30 minuten voordat je gaat beginnen uit de koelkast, om hem op temperatuur te laten komen.
- Snijd ondertussen de ui in ringen. Bestrijk elke kant lichtjes met olijfolie. Snijd de honingtomaatjes doormidden.
- Maak de dressing: Klop in een middelgrote kom of grote maatbeker de balsamico, 3 el. olijfolie, Dijon, honing, zout en peper door elkaar.
-
Bak de biefstuk en ui: Verhit de grill op middelhoog vuur of leg hem op de BBQ. Grill of braad de ui en biefstuk, tot de biefstuk medium-rare is en de ui aan beide kanten verkoold is – 3 tot 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
-
Leg de biefstuk op een snijplank en laat minimaal 5 minuten rusten.
-
Doe de slamix, gehalveerde tomaten, de helft van de kaas en de gegrilde uien in een grote kom.
-
Voeg de dressing toe. Verdeel de salade over afzonderlijke borden, of leg ze in het midden van een grote serveerschaal.
- Snijd de biefstuk HEEL dun. Serveer op of naast de salade. Strooi de resterende blauwe kaas erover. Genieten!