Categorieën
Kogelbief
Op voorraad

Kogelbief

4,8848,75

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de kogelbiefstuk ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Snijd de kogelbiefstuk in lappen.
  3. Verhit de grillpan.
  4. Bestrijk de kogelbiefstuk aan beide kant met olie.
  5. Als de grillpan goed heet is leg je de kogelbiefstuk in de pan.
  6. Bak de kogelbiefstuk ongeveer in 1 minuut bruin aan beide kanten en kruid de biefstuk na u smaak.
  7. Laat de kogelbiefstuk op laag vuur rustig garen voor ongeveer 3 minuten (voor medium).
  8. Hierna kunt u eventueel de kogelbiefstuk met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.

BBQ

  1. Haal de kogelbiefstuk ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
  2. Snijd de kogelbiefstuk in lappen.
  3. Zorg ervoor dat de barbecue goed warm mis.
  4. Rooster de kogelbiefstuk 1 minuut kort boven heet vuur (midden van de barbecue).
  5. Leg de kogelbiefstuk aan de zijkant van de barbecue en laat de kogelbiefstuk hier nog 3 minuten  rustig na garen (regelmatig omdraaien).
  6. Hierna kunt u eventueel de kogelbiefstuk met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid   rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.

De kogelbief bevat geen allergenen.