Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de kogelbiefstuk ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Snijd de kogelbiefstuk in lappen.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk de kogelbiefstuk aan beide kant met olie.
- Als de grillpan goed heet is leg je de kogelbiefstuk in de pan.
- Bak de kogelbiefstuk ongeveer in 1 minuut bruin aan beide kanten en kruid de biefstuk na u smaak.
- Laat de kogelbiefstukĀ op laag vuur rustig garen voor ongeveer 3 minuten (voor medium).
- Hierna kunt u eventueel de kogelbiefstuk met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.
BBQ
- Haal de kogelbiefstuk ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
- Snijd de kogelbiefstuk in lappen.
- Zorg ervoor dat de barbecue goed warm mis.
- Rooster de kogelbiefstuk 1 minuut kort boven heet vuur (midden van de barbecue).
- Leg de kogelbiefstuk aan de zijkant van de barbecue en laatĀ deĀ kogelbiefstukĀ hier nog 3 minutenĀ rustig na garen (regelmatig omdraaien).
- Hierna kunt u eventueel de kogelbiefstuk met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4Ā°C. BereidĀ Ā rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4Ā°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18Ā°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.Ā Rundvlees wat al Ć©Ć©n keerĀ ontdooit is geweestĀ niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.