Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de lamskotelet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de bakpan en versmelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak de lamskotelet rondom bruin in ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur.
- Gaar de lamskotelet op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten.
BBQ
- Haal de lamskotelet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- Rooster de lamskotelet rondom bruin.
- Leg de lamskotelet aan de zijkant van de barbecue en laat de lamskotelet 5 minuten garen.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw lamsvlees kan maximaal 3 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid lamsvlees kunt u maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw lamsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw lamsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Lamsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is