Categorieën
Gemarineerde lamskotelet
Op voorraad

Gemarineerde lamskotelet

3,95

Lamskotelet word gesneden van het ribstuk van het lam. De lamskotelet bevat een randje vet. Het vet zorgt voor de sappige en lekkere smaak van de lamskotelet. Als u liever geen randje vet aan u stukje vlees heeft snijd het stukje vet dan na de bereiding van het vlees  eraf. De lamskotelet is heerlijk gemarineerd.

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de lamskotelet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de bakpan en versmelt de bakboter of verhit de olie.
  3. Bak de lamskotelet rondom bruin in ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur.
  4. Gaar de lamskotelet op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten.

BBQ

  1. Haal de lamskotelet ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Zorg dat de barbecue goed heet is.
  3. Rooster de lamskotelet rondom bruin.
  4. Leg de lamskotelet aan de zijkant van de barbecue en laat de lamskotelet 5 minuten garen.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw lamsvlees kan maximaal 3  dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid lamsvlees kunt u maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw lamsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw lamsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Lamsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is

De gemarineerde lamskotelet bevat melk en lactose.