Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de Brusselse kip ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Bak de Brusselse kip op middel hoog vuur in 1 minuut.
- Gaar de Brusselse kip op laag vuur in ongeveer 9 minuten.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw kippenvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kippenvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw kippenvlees kan 8 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauwe kippenvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Kippenvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.