Telefoon 0493 - 782 211 Mail info@streeckhuys.nl
Vandaag gesloten Vandaag geopend van 8:00 - 17:00
Je winkelt nu in

Steak salade

Soort
Hoofdgerecht
Ingrediënten
11 ingrediënten
Moeilijkheid
2/5
Bereidingstijd
20 min
Calorieën
400 kcal/p.p.
Personen
4 personen
Steak salade

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Zin in een salade die nét even anders is? Deze steak salade combineert malse Black Garlic steak met frisse gemengde sla, zoete honingtomaatjes en romige blauwe kaas. De gegrilde rode ui en een huisgemaakte balsamico-honingdressing geven het gerecht diepte en balans. Perfect als luxe lunch of licht hoofdgerecht – en minstens zo lekker op een warme zomeravond van de BBQ.

  • 1

    Zet de biefstuk 30 minuten voordat je gaat beginnen uit de koelkast, om hem op temperatuur te laten komen.

  • 2

    Snijd ondertussen de ui in ringen. Bestrijk elke kant lichtjes met olijfolie. Snijd de honingtomaatjes doormidden.

  • 3

    Maak de dressing: Klop in een middelgrote kom of grote maatbeker de balsamico, 3 el. olijfolie, Dijon, honing, zout en peper door elkaar.

  • 4

    Bak de biefstuk en ui: Verhit de grill op middelhoog vuur of leg hem op de BBQ. Grill of braad de ui en biefstuk, tot de biefstuk medium-rare is en de ui aan beide kanten verkoold is – 3 tot 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.

  • 5

    Leg de biefstuk op een snijplank en laat minimaal 5 minuten rusten.

  • 6

    Doe de slamix, gehalveerde tomaten, de helft van de kaas en de gegrilde uien in een grote kom.

  • 7

    Voeg de dressing toe. Verdeel de salade over afzonderlijke borden, of leg ze in het midden van een grote serveerschaal.

  • 8

    Snijd de biefstuk heel dun. Serveer op of naast de salade. Strooi de resterende blauwe kaas erover. Genieten!

Kies jouw vestiging

Geen producten in de bestellijst.