Beschrijving
Onze hele kip is van de Gildehoen kip: langzaam groeiend, met meer leefruimte, daglicht en de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen. Deze diervriendelijke manier van houden zorgt voor een stevigere structuur en een rijkere smaak dan standaard kip.
Een hele kip bereiden geeft een prachtig resultaat: of je hem nu braadt in de oven, langzaam gaart op de barbecue of vult met groenten en kruiden. Het vlees blijft overal heerlijk mals en smaakvol.
Bereidingswijze
Braadtijd in de oven op 180 °C of indirect op de barbecue. Tijdsinschatting: ± 70–90 minuten, afhankelijk van het gewicht.
Let op! Geef schadelijke bacteriën geen kans. Zorg dat deze bacteriën niet via de verpakking, uw handen of het keukengerei in uw eten terecht komen. Maak dit vlees door en door gaar om deze bacteriën uit te schakelen. Altijd koud bewaren (minder dan 4°C).
