Categorieën
Rosbief
Op voorraad

Rosbief

2,9839,80

Beschrijving

Bereidingswijze

Braden

  1. Haal de rosbief ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  3. Zet de braadslee met twee klontjes boter in de oven.
  4. Verhit een bakpan en laat de bakboter smelten of verhit de olie.
  5. Schroei de rosbief aan beide kanten dicht.
  6. Breng de rosbief op smaak doormiddel van peper en zout.
  7. Leg de rosbief in de braadslee.
  8. Rosbief moet 5 minuten in de oven per 100 gram vlees. Bedruip om de 10 minuten de rosbief met de boter uit de braadslee.
  9. Controleer de kerntemperatuur, als deze 48 °C is dan is de rosbief perfect.
  10. Bedek de rosbief met aluminiumfolie en laat hem 5 minuten rusten.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

De rosbief bevat geen allergenen.