Beschrijving
Bereidingswijze
Braden
- Haal de rosbief ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven voor opĀ 160 Ā°C.
- Zet de braadslee met twee klontjes boter in de oven.
- Verhit een bakpan en laat de bakboter smelten of verhit de olie.
- Schroei de rosbief aan beide kanten dicht.
- Breng de rosbief op smaak doormiddel van peper en zout.
- Leg de rosbief in de braadslee.
- Rosbief moet 5 minuten in de oven per 100 gram vlees. Bedruip om de 10 minuten de rosbief met de boter uit de braadslee.
- Controleer de kerntemperatuur, als deze 48 Ā°C is dan is de rosbief perfect.
- Bedek de rosbief met aluminiumfolie en laat hem 5 minuten rusten.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4Ā°C. BereidĀ Ā rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4Ā°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18Ā°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.Ā Rundvlees wat al Ć©Ć©n keerĀ ontdooit is geweestĀ niet meer opnieuw invriezen.