Beschrijving
Bereidingswijze
Ossenstaartsoep
Benodigdheden
- Een ossenstaart
- Bloem
- 2 wortels
- 2 preien
- 2 stengels selderij
- 1 ui
- 1 Laurierblad
- Tijm
- Tomaat
- Dragon
- Peper en zout
- Haal de ossenstaart ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Snijd de ossenstaart in vier delen.
- Verhit een bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
- Haal de stukken ossenstaart door de bloem en bak ze rondom bruin.
- Leg de ossenstaartstukken in een pan en vul de pan met 2 liter water.
- Snij 1 wortel, 1 prei, de ui en 1 selderij en voeg deze toe aan het geheel. Voeg ook de zout, laurier en tijm toe.
- Laat het geheel 4 uur op laag vuur staan.
- Na 4 uur haal je de botten eruit. Van de botten kunt u nu heel gemakkelijk het vlees eraf hallen.
- Zeef de bouillon
- Snijd 1 wortel, 1 prei en 1 stengel selderij. Voeg deze toe aan de bouillon en laat dit in zijn geheel meekoken.
- Voeg het vlees wat van het bot af komt toe aan de bouillon.
Stoven
- Haal de ossenstaart ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Plaats de ossenstaart recht op in een ovenvaste pan en zet deze pan in de oven.
- Als de ossenstaart rondom bruin is haal je de ossenstaart uit de oven.
- Draai de oven terug op 100 C.
- Haal de ossenstaart uit de pan en voeg verschillende groenten toe zoals; ui, winterwortel, prei en kruiden na u smaak.
- Voeg 2 kruidnagels toe en zet de ossenstaart recht op de groenten.
- Leg de deksel op de pan en zet de ossenstaart in de oven.
- Laat de ossenstaart ongeveer 3 uur garen.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.