Categorieën
Ossenstaart
Op voorraad

Ossenstaart

5,7511,50

Beschrijving

Bereidingswijze

 

Ossenstaartsoep

Benodigdheden

  • Een ossenstaart
  • Bloem
  • 2 wortels
  • 2 preien
  • 2 stengels selderij
  • 1 ui
  • 1 Laurierblad
  • Tijm
  • Tomaat
  • Dragon
  • Peper en zout
  1. Haal de ossenstaart ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Snijd de ossenstaart in vier delen.
  3. Verhit een bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie.
  4. Haal de stukken ossenstaart door de bloem en bak ze rondom bruin.
  5. Leg de ossenstaartstukken in een pan en vul de pan met 2 liter water.
  6. Snij 1 wortel, 1 prei, de ui en 1 selderij en voeg deze toe aan het geheel. Voeg ook de  zout, laurier en tijm toe.
  7. Laat het geheel 4 uur op laag vuur staan.
  8. Na 4 uur haal je de botten eruit. Van de botten kunt u nu heel gemakkelijk het vlees eraf hallen.
  9. Zeef de bouillon
  10. Snijd 1 wortel, 1 prei en 1 stengel selderij. Voeg deze toe aan de bouillon en laat dit in zijn geheel meekoken.
  11. Voeg het vlees wat van het bot af komt toe aan de bouillon.

Stoven

  1. Haal de ossenstaart ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 C.
  3. Plaats de ossenstaart recht op in een ovenvaste pan en zet deze pan in de oven.
  4. Als de ossenstaart rondom bruin is haal je de ossenstaart uit de oven.
  5. Draai de oven terug op 100 C.
  6. Haal de ossenstaart uit de pan en voeg verschillende groenten toe zoals; ui, winterwortel, prei en kruiden na u smaak.
  7. Voeg 2 kruidnagels toe en zet de ossenstaart recht op de groenten.
  8. Leg de deksel op de pan en zet de ossenstaart in de oven.
  9. Laat de ossenstaart ongeveer 3 uur garen.

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.