Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de lamsrack ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de bakpan en smelt de boter of verhit de olie.
- Bak de lamsrack in 2 minuten bruin aan beide zijde op middelhoog vuur.
- Gaar het vlees voor ongeveer 2o minuten op laag vuur. Draai de lamsrack regelmatig om.
BBQ
- Haal de lamsrack ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- Pak de botten in met folie of laat de botten uit de barbecue steken tijdens het roosteren. Hierdoor voorkomt u dat ze te bruin worden.
- Leg de lamsrack op het rooster en grill tot een kerntemperatuur van 63 °C (medium rare). Draai de lamsrack om de 4 minuten.
- Als de kerntemperatuur van 63 °C is bereikt kunt u de lamsrack nog met aluminiumfolie inpakken voor ongeveer 5 minuten. Dit optimaliseert de smaak van het vlees.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw lamsvlees kan maximaal 3 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid lamsvlees kunt u maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw lamsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw lamsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Lamsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is