Categorieën
Lamsrack
Op voorraad

Lamsrack

14,9529,90

Lamsrack wordt gesneden van het lamszadel. Het lamszadel wordt gesneden uit de dubbele rij karbonaden uit de rug van het lam hierna word het lamszadel doormidden gesneden.

Wissen

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de lamsrack ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de bakpan en smelt de boter of verhit de olie.
  3. Bak de lamsrack in 2 minuten bruin aan beide zijde op middelhoog vuur.
  4. Gaar het vlees voor ongeveer 2o minuten op laag vuur. Draai de lamsrack regelmatig om.

BBQ

  1. Haal de lamsrack ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Zorg dat de barbecue goed heet is.
  3. Pak de botten in met folie of laat de botten uit de barbecue steken tijdens het roosteren. Hierdoor voorkomt u dat ze te bruin worden.
  4. Leg de lamsrack op het rooster en grill tot een kerntemperatuur van 63 °C (medium rare). Draai de lamsrack om de 4 minuten.
  5. Als de kerntemperatuur van 63 °C is bereikt kunt u de lamsrack nog met aluminiumfolie inpakken voor ongeveer 5 minuten. Dit optimaliseert de smaak van het vlees.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw lamsvlees kan maximaal 3  dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid lamsvlees kunt u maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw lamsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw lamsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Lamsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is

 

 

Lamsrack bevat geen allergenen.