Categorieën
Op voorraad

Kippendijen gekruid

1,19

De kippendijen worden gesneden van de kipkarbonade.  Het is een mals en mager stukje kippenvlees met hier en daar een klein randje vet.

Wissen

Maak uw keuze

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de kippendijen ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de bakpan en smelt de boter of verhit de olie.
  3. Bak de kippendijen  in 1 minuut aan beide zijde bruin op middel hoog vuur.
  4. Gaar de kippendijen op laag vuur in 15 minuten. Draai de kippendijen regelmatig om.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw kippenvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kippenvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw kippenvlees kan 8 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauwe kippenvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Kippenvlees  wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

De kippendijen bevatten geen allergenen.