Beschrijving
Bereidingswijze
Braden
- Haal de kippenbout ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Giet een schiet olie in de braadslede.
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet de braadslede in de oven.
- Leg de kippenbout in de braadslede.
- Verzet de temperatuur van de oven naar 150°C.
- Braad de kippenbout 55 minuten in de oven.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw kippenvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kippenvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw kippenvlees kan 8 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauwe kippenvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Kippenvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.