Categorieën
Kalfsburger
Op voorraad

Kalfsburger

1,50

De kalfsburger wordt gemaakt van gekruid kalfsgehakt met daarom heen een kruisje van ontbijtspek.

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de kalfsburger ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de bakpan en smelt de boter of verhit de olie.
  3. Bak de kalfsburger aan beide zijde op hoog vuur bruin.
  4. Gaar de kalfsburger op middelhoog vuur in 8 minuten. Draai de kalfsburger regelmatig om.

BBQ

  1. Haal de kalfsburger ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Zorg dat de barbecue goed heet is.
  3. Bak de kalfsburger aan beide zijde  bruin in het midden van de barbecue.
  4. Gaar de kalfsburger aan de zijkant van de barbecue voor 8 minuten. Draai de kalfsburger regelmatig om.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw kalfsvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid  kalfsvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw kalfsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw kalfsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Kalfsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.

 

De kalfsburger bevat selderij, melk/lactose en mosterd.