Beschrijving
Bereidingswijze
Grillen
- Haal de kalf rib-eye lap ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast.
- Verhit de grillpan.
- Smeer ondertussen de rib-eye aan beide kanten in met olijfolie.
- Bak het vlees in 1 minuut rondom bruin op middel hoog vuur.
- Daarna in ongeveer 3 minuten rustig laten braden op laag vuur.
- Dek de rib-eye af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten. Zo optimaliseert u de smaak.
De rib-eye mag rosé van binnen zijn.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw kalfsvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid kalfsvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw kalfsvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw kalfsvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Kalfsvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.