Beschrijving
Bereidingswijze
- Haal de houthakkersteak ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Zorg dat de barbecue goed heet is.
- Rooster de houthakkersteak in het midden van de barbecue aan beide zijde ongeveer 1 minuut.
- Leg de houthakkersteak aan de zijkant van de barbecue en laat het vlees 12 minuten garen. Draai het stuk vlees regelmatig om.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw varkensvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid varkensvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw varkensvlees kan 4 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw varkensvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Varkensvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue. Dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.