Categorieën
Op voorraad

Entrecote/lende lap

4,989,95

Entrecôte   wordt ook wel runderlendebiefstuk genoemd en is een s stuk dunne lende zonder zeentjes en vliesjes. Van de entrecôte wordt een lapje gesneden dit lapje heet ook wel lendebiefstuk. De entrecôte lap is geschikt om te bakken.

Wissen

Maak uw keuze

Beschrijving

Bereidingswijze

Bakken

  1. Haal de entrecôte 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verhit de grillpan.
  3. Bestrijk de entrecôte aan beide kanten met olie.
  4. Druk het vetrandje van de entrecôte tegen de grillpan enkele seconde. Dit zorgt ervoor dat het vetrandje een mooie kleur krijgt.
  5. Bak de entrecôte aan alle zijde bruin in ongeveer 1 minuut.
  6. Laat de entrecôte 3 minuten op laag vuur garen. Tijdens het garen regelmatig omdraaien.
  7. Bedek de entrecôte met aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuten rusten.

BBQ

  1. Haal de entrecôte 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  2. Zog ervoor dat de barbecue goed heet is.
  3. Rooster de entrecôte aan beide kanten brui in ongeveer 1 minuut.
  4. Leg de entrecôte aan de zijkant van de barbecue en laat het vlees 3 minuten rustig garen.
  5. Bedek de entrecôte met aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuten rusten.

 

Bewaaradvies

Koelkast

Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid   rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.

 

Diepvries

Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in.  Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.

 

Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.

De entrecôte bevat geen allergenen.