Beschrijving
Bereidingswijze
Bakken
- Haal de bieflap ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk de bieflap aan beide kant met olie.
- Als de grillpan goed heet is leg je de bieflap in de pan.
- Bak de bieflap ongeveer in 1 minuut bruin aan beide kanten en kruid de bieflap na u smaak.
- Laat de bieflap op laag vuur rustig garen voor ongeveer 3 minuten (voor medium).
- Hierna kunt u eventueel de bieflap met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.
BBQ
- Haal de bieflap ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertempratuur kan komen.
- Zorg ervoor dat de barbecue goed warm mis.
- Rooster de bieflap 1 minuut kort boven heet vuur (midden van de barbecue).
- Leg de bieflap aan de zijkant van de barbecue en laat de bieflap hier nog 3 minuten rustig na garen (regelmatig omdraaien).
- Hierna kunt u eventueel de bieflap met aluminiumfolie afdekken en een paar minuten laten rusten. Hierdoor optimaliseert u de smaak van het stuk vlees.
Bewaaradvies
Koelkast
Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Diepvries
Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C. Vries het rauw rundvlees nog op de dag van aankoop/ontvangst in. Rundvlees wat al één keer ontdooit is geweest niet meer opnieuw invriezen.
Bewaar geen bereid vlees dat u heeft overgehouden na een barbecue dit vlees heeft over het algemeen langer buiten de koelkast gestaan waardoor de kans op bederf groter is.